Pienillä yksityiskohdilla on väliä – näillä remonttivinkeillä talo uusiksi ilman raskaslaitteita

Pienillä yksityiskohdilla on väliä – näillä remonttivinkeillä talo uusiksi ilman raskaslaitteita
Pienillä yksityiskohdilla on väliä – näillä remonttivinkeillä talo uusiksi ilman raskaslaitteita

Usein käy niin, että remonttikärpänen puraisee juuri pahimmalla hetkellä, kun

remonttiin ei juurikaan olisi varaa. Ei varsinkaan, jos kyseessä on suuri, raskaita toimenpiteitä vaativa remontti.

Mutta onneksi jo pienillä muutoksilla voi saada suuren eron aikaiseksi. Sinun ei välttämättä tarvitse remontoida koko taloa lattiasta kattoon raskaiden laitteiden avulla: riittää kun muutat muutamia pieniä yksityiskohtia, ja voilá, talo on kuin uusi! Olisiko sinulla siis hinku alkaa remppaamaan taloa? Onneksi olkoon, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli listaa muutamia simppeleitä tapoja saada suuri muutos aikaiseksi mahdollisimman pienellä vaivalla ja rahalla – ja ilman raskaita laitteita.

Voit saada aikaan uuden, raikkaan ilmeen, mutta kukkarosi kiittää eikä aikaakaan kulu tuhottomasti. Jos olet itse remonttimiehiä tai tiedät kaverin joka puuhailee vapaa-aikanaan remonttitouhuja, hoituu touhu myös kätevästi ilman ulkopuolisen avun palkkaamista. Ja jälleen kukkaro kiittää. No niin, jos kaipaat siis neuvoja kodin pikaehostukseen halvalla, jatka lukemista, sillä alle olemme listanneet useita seikkoja, joilla kodin ilmeen saa muutettua täysin – helposti ja edullisesti.

1. Maalaa kotisi ulkopuoli

Kodin ulkopintojen maalaaminen vaati kyllä suhteellisen kovan työpanoksen. Varsinkin jos kyseessä on suuri omakotitalo, jonka piha vaatii talvella myös lumiauran käyttöä lumisina talvina. Ulkomaalaus on kuitenkin helppo tapa tehdä suuri silmiinpistävä kohennus, joka ei vaikuta mihinkään kodin sisällä. Edes maalin sävyn ei tarvitse olla mitenkään radikaali – voit käyttää samaa väriä kuin ennenkin, mutta vaihtaa sävyn hieman vaaleampaan tai tummempaan. Muutosta ei voi olla huomaamatta!

2. Uudet tapetit luovat uuden ilmeen helposti

Jos haluat tuoda muutoksen tuulet sisälle saakka, voit ottaa pieniä askelia muutoksiin vaihtamalla tapetit uusiin. Voit tehdä täysin radikaalin valinnan tai pidättäytyä jossakin neutraalissa. Päätös on sinun! Nimittäin uusi tapetti luo huoneelle melko helposti täysin uuden ilmeen, eikä sen laittamisessa loppujen lopuksi mene kovin kauaa – siihen pystyy kuka vain. Tapetti on myös siitä hauska rakennuselementti, että sitä pystyy vaihtelemaan useinkin vaikka vain yhdelle seinälle.

3. Ikkuna muuttaa huoneen luonteen täysin – nauti luonnonvalosta täysin rinnoin

Tämä on muutos, jonka toteuttaminen voi vaatia vähän enemmän finansseja ja työvoimaa, mutta se on erittäin kannattava uudistus pieneen ja tunkkaiseen tilaan. Ikkunasta on paljon hyötyä: se paitsi tuo sisälle ihanaa luonnonvaloa, pystyy siitä myös ihailemaan kauniita maisemia, joita luonto meille tarjoaa. Ikkuna toimii tarvittaessa myös tuuletustarkoituksissa, mikä voi olla kätevää etenkin kuumina kesäpäivinä.

4. Lattiapäällyste voi muuttaa koko tilan tunnistamattomaksi

Tätä ei usein tule miettineeksi, mutta lattia määrittää huoneen yleisilmettä melko vahvasti. Tuleehan huoneesta ihan eri vibat, jos siellä on laadukas tamminen puulattia, kuin jos sen lattiat on päällystetty laminaattia jäljittelevällä muovimatolla? Hyvään lattiaan kannattaa panostaa, sillä se on kestävä sijoitus. Valitse materiaali ja sävy, joka sopii kodin yleisilmeeseen ja sisustukseen.

5. Oviaukko luo avoimen ja tervetulleen tunnelman taloon kuin taloon

Hyvästi ovet – oviaukot ovat täällä! Suljetut ovet tuovat helposti sulkeutuneen vaikutelman kodistasi! Korvaa raskaat ovat pelkillä tervetulleeksi toivottavilla oviaukoilla. Luonnollisesti joissakin huoneissa on edelleen oltava perinteinen ovi, vaikkapa vessassa ja makuuhuoneessa, mutta monista huoneista turhat ovet voisi poistaa!

rider