Raskaslaitteen käyttämisen kustannukset

Raskaslaitteen käyttämisen kustannukset
Raskaslaitteen käyttämisen kustannukset

Kun käytössä on raskaslaite, tulee tietenkin huomioida siitä koituvat kustannukset, oli kyseessä sitten oma tai vuokrattu laite. Käytön aiheuttamat kustannukset ovat esimerkiksi:

  • Polttoaine
  • Öljyt, rasvat ja muut tarvittavat nesteet
  • Korjaustyöt, joihin kuuluu varaosien, sekä työn, hinta
  • Renkaiden, tai kelojen huoltaminen ja uusien asentaminen

Käyttämisen aiheuttamista kuluista suurimpiin kuuluu korjauskulut, jotka voivat olla pieniä tai suuria. Tämä voi myös vaikuttaa koneen arvoon, sekä käyttöikään, varsinkin jos kyseessä on mittava vahinko. Pieniin kuluihin lasketaan normaalit huollot ja jos kyseessä on vuokraväline, tämä kuuluu usein laitteen omistajalle. Joskus vaadittavat korjaustyöt menevät asiakkaan kustannukseksi, mikäli laite on vuokrattu, tai ne sisältyvät annettuun hintaan, kun töitä tehdään omalla koneella.

Laitetta vuokratessa kannattaakin olla hyvin tarkka siinä, mitkä viat menevät vuokraajan piikkiin, ja mitkä vuokranantajalle. Joskus laitetta vuokraava yritys yrittää laittaa myös laitteessa piilynneet viat asiakkaan harteille, kun taas toisissa tapauksissa vuokrannut taho yrittää saada vahingon tai ilkityön aiheuttaman rikkoontumisen vuokranantajan puolelle. Tarkat sopimukset estävät vastaavat väärinymmärrykset ja sekaannukset. Kannattaa aina myös valita luotettava taho toiseen päähän, olit sitten antamassa konetta vuokralle, tai vuokraamassa konetta.

rider