Raskaslaitteen kuljettaja ammattina

Raskaslaitteen kuljettaja ammattina
Raskaslaitteen kuljettaja ammattina

Raskaslaitteen kuljettaminen ja ohjaaminen voi olla unelma-ammatti, sillä siinä päästään ohjaamaan jopa satojen tuhansien kilojen välineistöä. Lisäksi työmaat voivat olla hyvin haastava ympäristö, jossa turvallisuus pitää aina huomioida ja tarkkuutta tarvitaan jokaisessa tehtävässä. Näitä alan ammattilaisia nähdäänkin tehtävissä vähän väliä ja alaa pidetään suhteellisen tasaisena, jolloin palkat pysyvät kohtuullisina. Tästä löytyy muutama syy, miksi kannattaisi ryhtyä alalle:

  • Turvallisuus

Vaikka ammatti sisältää runsaasti jännittäviä hetkiä, on siinä kiinnitetty paljon huomiota myös työntekijän turvallisuuteen. Tähän kuuluu pitkä koulutus myös sen suhteen, että laitteen kuljettaja osaa hallita laitetta turvallisesti, aiheuttamatta muille vaaraa.

  • Vaihtelevuus

Mitä useampaa laitetta osataan ohjata, sitä monipuolisempi ammatti on. Nostokurjen ja kaivurin käyttäminen on hyvin erilainen kokemus, mikä takaa sen, ettei ammattiin pääse tylsistymään ihan hetkessä. Useilla rakennustyömailla on käytössä erilaisia laitteita, joten välttämättä ei tarvitse edes vaihtaa paikkaa, jos halutaan vaihtelua kesken päivän.

  • Hyvät työmahdollisuudet

Rakentaminen on aina käynnissä ja koska raskaslaitteita käytetään myös muilla aloilla, on töitä paljon tarjolla. Tämä tarkoittaa usein sitä, että muiden alojen vähentäessä työvoimaa, raskaslaitteiden kuljettajat pidetään palkkalistoilla. Varma ja vakaa työpaikka onkin suuri etu ja tekee ammatista suositun.

Voit tutustua erilaisiin koulutuksiin, joita Suomessa järjestetään ja miettiä, olisiko raskasajoneuvon kuljettaja itselle hyvä uravalinta.

rider