Onko yrityslainaa mahdollista hakea rakennusajoneuvoa varten?

Onko yrityslainaa mahdollista hakea rakennusajoneuvoa varten?
Onko yrityslainaa mahdollista hakea rakennusajoneuvoa varten?

Siinäpä vasta kysymys. Kuten varmasti kaikki rakennusalalla työskentelevät tietävät, niin rakennusajoneuvot eivät todellakaan ole mistään halvimmasta päästä. Erityisesti uusilla rakennusalan yrityksillä voi olla vaikeuksia saada pääomaa kasaan sen verran, että saisi ostettua yritykselle käyttöön tällaisen ajoneuvon.

Miksi on tärkeää olla rakennusajoneuvo?

Yksinkertaisesti rakennusajoneuvo on yleensä välttämättömyys rakennusalan yritykselle, jotta mahdolliset toimeksiannot voi saada valmiiksi asiakkaita varten.

Rakennusajoneuvon vuokraus mahdollinen vaihtoehto, mutta ajoneuvon vuokraaminen voi käydä yritykselle pidemmän päälle kalliiksi, joten kannattaa harkita, olisiko järkevämpää ostaa yritykselle oma rakennusajoneuvo käyttöön. Rakennustoimeksiannot saattavat nimittäin kestää melko kauan, ja niitä varmasti myös tulee yrityksille suhteellisen paljon.

Mistä pääomaa rakennusajoneuvoa varten?

Kuten yllä mainittiin, niin tällaiset ajoneuvot eivät ole mitenkään halpoja välineitä, joten jos yrityksellä ei ole rahaa sellaista ostaa, niin voi alkaa miettimään, että voisiko olla järkevää ottaa yritykselle lainaa jostain.

Yrityslainoja myönnetään yritykselle jatkuvasti ja syyt ovatkin yleensä juuri siinä, että yritys saattaa olla melko uusi, ja pääomaa ei vielä välttämättä ole päässyt kertymään. Menoja kuitenkin olisi, sillä yritykset tarvivat työntekijöitä, tilat työn tekemistä varten, sekä mahdollisia työkoneita ja laitteita millä niitä töitä voi sitten tehdä.

Mistä yrityslainaa voi ottaa?

Yrityslainoja myöntävät monet paikat, kuten pankit ja erilaiset yksityiset lainafirmat. Kaikkein nopein tapa hankkia yrityslainaa rakennusajoneuvon ostoa varten olisi varmasti hakea lainaa internetin välityksellä. Laadukas vaihtoehto yrityslainan hankkimista varten on esimerkiksi Qred.com, josta lainaa voi hakea ilmaisella ja nopealla hakemuksella.

Täyttäminen ei vie aikaa kuin minuutin, ja laina on mahdollista saada yrityksen tilille jo samana päivänä. Lainahakemuksen käsittely vie noin tunnin, jonka jälkeen saa vastauksen sähköpostiin tai puhelimeen. Tästä voisi ottaa moni lainayritys mallia, sillä rakennusyrityksilläkin saattaa tulla nopeasti tilauksia, ja pitäisi saada jostain koneet tilauksien tekemistä varten nopeasti.

Onko lainaa järkevää ottaa rakennusajoneuvoa varten?

Lainan ottamista tulee tietenkin miettiä etukäteen vakaasti harkiten. Kannattaa aina laskea, että onko lainan ottaminen järkevä ratkaisu ongelmaan. Rakennusajoneuvon ostaminen yrityslainaa hyödyntäen voi olla sopiva ratkaisu, varsinkin jos kyseessä on uusi yritys, joka tarvii toimeksiantoja varten työkoneita käyttöönsä.

Yrityslainaa ei voikaan vertailla pahamaineiseen pikavippiin, joilla moni suomalainen on itsensä koloon saanut kaivettua. Yrityslainalla on päinvastaisesti tarkoitus auttaa yrityksiä hankkimaan itsellensä tarvittavat resurssit, joilla yritys voi kasvattaa itseään.

Myös yrityslainoissa on tietenkin olemassa korot, sillä eihän ilman korkoja lainayritys pärjäisi. Mutta yleensä koneita hankkiessa yrityslaina on välttämätön, sillä niin suurta pääomaa voi olla mahdoton säästää, varsinkin kun asiakas hengittää jo niskaan vaatien, että työt voitaisiin aloittaa.

Yrityslainaa voitaisiin vertailla esimerkiksi asuntolainoihin, jonka yleensä melkein jokainen ihminen ottaa jossakin vaiheessa elämäänsä. Asuntolainassa maksetaan lainaa takaisin tavallaan “itselle”, sillä kun maksaa vuokraa asunnosta, niin se raha menee silloin vuokranantajalle, ja sitä ei näe enää koskaan. Kun taas ostaa itselleen talon tai asunnon asuntolainan avulla, niin silloin voi lyhentää asuntolainaa pankille, ja kun laina on maksettu, omistaa silloin myös kyseisen asunnon tai talon.

Yrityslainassa maksat tavallaan lainaa yritykselle takaisin, koska olet hankkinut lainan avulla yritykselle tarpeellisen rakennusajoneuvon, joka on yrityksen käytössä aina. Tämä onkin siis yksi yrityslainan hyvistä puolista.

Yhteenvetona rakennusajoneuvon hankinnasta yrityslainan avulla, onko se mahdollista? Tottakai se on. Yrityslainat ovat tarjolla juuri tällaisia asioita varten.

rider