Harjannostajaiset – suosittu juhla rakennustyömailla

Harjannostajaiset – suosittu juhla rakennustyömailla
Harjannostajaiset – suosittu juhla rakennustyömailla

Sinäkin olet varmaan joskus kuullut harjannostajaisista. Harjannostajaiset voivat olla isot tai pienet ja niihin voidaan kutsua etukäteen tietty määrä juhlavieraita. Perinteisissä työkohteissa harjannostajaiset pidetään rakennusprojektissa mukana olleiden rakennustyöhenkilöiden ja rakennussuunnittelijoiden yhteisenä juhlana. Mitä harjannostajaisissa juhlitaan? Tutustutaan siihen seuraavaksi.

Harjannostajaisissa juhlitaan rakennuksen pääsyä harjakorkeuteen. Työ on hyvässä vauhdissa, joten pieni juhliminen on sallittua! Tulevaa juhlaa varten valita työporukan joukosta henkilö, joka organisoi juhlavalmistelut. Kyseinen henkilö hankkii yleensä juhlatarvikkeet, jotka maksetaan tietenkin yrityksen vapaa-ajan toimintoihin tarkoitetusta kassasta.

Hanki juhlatarvikkeet kätevästi verkosta

Juhlat alkavat aina juhlien valmisteluilla, joten juhliin hankitaan kaikenlaista mukavaa. Monipuoliset Juhlatarvikkeet odottavat iloista juhlijaa Partyking.fi -verkkosivustolla. Onko juhlissa jokin tietty teema, jonka mukaan pukeudutaan? Minkälaista ruokaa on tarjolla ja onko tarjoilupuoli kattauksineen kunnossa?

Pöytäkoristeet, tarjoilulautaset, servetit, ilmapallot, tarjoilurasiat, viirit, cocktailtikut, makeisrasiat pientä makeaa täynnä. Partyking. fi -nettikauppa tarjoaa todella salamannopean toimitustavan ja tarvittaessa jopa 30 päivän avokaupan. Nettikaupasta löytyvät varmasti parhaat juhlatarvikkeet 25 000 artikkelin joukosta, joten ei muuta kuin tutustumaan jo tänään!

Kaikki alkaa siitä, kun isot rakennuskoneet, eli kaivinkoneet, puskukoneet, pyöräkuormaajat, tiehöylät ja louheensiirtoautot pöllähtävät tontille, johon on juuri saatu virallinen rakennuslupa. Paikalle on tuotu myös louhinta- ja paineilmakalustoa, mittausvälineitä, piikkaus- ja porakalustoa, jyrsimiä, hiomakoneita, hitsauslaitteita, siivouskalustoa ja naulauskalustoa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä omat työmaatilat, henkilö- ja mastonostimet sekä teräskontit ovat myös paikalla töiden alkamista varten.

Työt sujuvat välillä joutuisasti ja välillä taas ei. Jokainen alan ammattitaitoinen työntekijä tekee parhaansa ja kohta onkin harjannostajaisten aika! Harjannostajaiset tullaan pitämään rakennuskohteissa aina silloin, kun rakennettava kiinteistö on saavuttanut vaaditun harjakorkeuden. Myös vesikaton pitää olla tuolloin valmiina.

Rakennuskoneiden vuokraaminen säästää aikaa ja on taloudellisesti kannattavaa

Nykyään moniin rakennuskohteisiin vuokrataan kaikki kalusto, myös isot rakennuskoneet. On sitten kysymys valtion, kunnan tai yksityisen tahon omistamasta kohteesta, vuokraus on erittäin suosittua. Kalustoa ei tarvitse siis omistaa itse, jos kyseessä ei ole esimerkiksi maanrakennusliike tai rakentaja, jolla on vuosittain kymmeniä eri kohteita.

Isot rakennuskoneet toimivat aikuisten työvälineinä, mutta ovat myös aina olleet lasten mielenkiinnon kohteina. Nykyään isoja rakennuskoneita lasten leikkeihin löytyy myös radio-ohjattavina. Isät, äidit, mummot ja vaarit, nyt silmät tarkkana. Lapsille löytyy nyt todella hienoja rakennusalaan liittyviä leluja, kuten todellisten erikoiskoneiden hienoja toimintoja tarkasti simuloiva telakaivinkone. Laitteesta kuuluu myös aidonkaltainen moottorinääni, jolloin lapsen leikit muuttuvat entistä mukavimmaksi.

Pojat ovat aina poikia pienestä asti, kuten viisas sananlasku sanoo. Suuriin rakennuskoneisiin kiintyneelle lapselle on markkinoilla tarjolla myös isoja kuorma-autoja, puskutraktoreita, dumppereita ja torninostureita, aivan kuten aikuisillakin. Rakennusala on todella mielenkiintoinen, joten ei ihmekään, että rakennusalan suosio on Suomessa viime vuosien aikana nopeasti kohonnut.

rider